QUÈ ÉS L' ULTIMATE?

La idea bàsica de l'Ultimate Frisbee és molt simple. L'equip que té el disc intenta passar-lo endavant sense deixar-lo caure i rebre'l en una zona d'anotació: això és un punt. L'altre equip intenta interceptar el disc. És un esport sense contacte i els equips són mixtes. L'altre aspecte important de l'Ultimate és que no hi ha àrbitres, els jugadors han de prendre les decisions per ells mateixos i si no es posen d’acord es torna a la situació de joc anterior.

En les competicions d’Ultimate Frisbee és molt important l’esperit del joc. L’esperit del joc comprèn aspectes com: el joc net, coneixement del reglament, imparcialitat, respecte per el contrari, actitut positiva i autocontrol. Al final dels partits els equips evaluen l’esperit de joc de l’altre equip, del que en resulta una classificació al final de la competició.

L’Ultimate Frisbee va néixer al 1968 quan estudiants de Nova Jersey (EUA) unint diferents aspectes d’altres esports van crear l’Ultimate. Van utilitzar aquest terme per referir-se al joc com a la màxima experiència esportiva. A la dècada dels 70 es desenvolupen les primeres competicions universitàries.

A Espanya, l’Ultimate no té més de 15 anys d’existència. Actualment hi ha més de 400 jugadors federats i 20 equips, dels quals 6 a Catalunya.

L’Ultimate es pot jugar en 3 superfícies: Gespa, Sorra i Pista. Les mides del camp de joc són diferents per a cada una de les 3 modalitats.
© 2011 Associació Ultimate Girona