L'ULTIMATE EN 10 REGLES:


1- El camp -- Té una forma rectangular, amb dues zones d'anotació a cada extrem, el tamany d'un camp oficial és de 64 mts. de llarg per 37 d'amplada, amb demarcacions de 18 mts. x 37 mts. anomenades zones de gol.2- Inici del joc -- Cada punt s'inicia amb els dos equips alineats a la zona de gol respectiva. L'equip defensiu comença llençant el disc cap a l'equip atacant. Aquest, en rebre el disc, comença els passes cap a la zona de gol contraria.

3- Anotació -- S'obté un punt cada vegada que l'equip atacant completa un passe a la zona de gol contraria.

4- Moviment del disc -- El disc pot avançar en qualsevol direcció per mitjà de passes sempre que s'estigui dins els límits del terreny de joc. Els jugadors no poden córrer ni caminar amb el disc a les mans. La persona amb el disc té 10 segons per llençar-lo, la defensa compta en veu alta i ha d'estar a menys de tres metres de la persona que té el disc.

5- Canvi de possessió -- Quan un passe no es completa degut a la caiguda del disc per estar fora dels límits del terreny de joc o per un hand-block, la defensa pren la possessió del disc i passa a atacar..

6- Substitucions -- Els canvis es realitzen després d'una anotació o durant un time-out per lesió.

7- No contacte -- No ha d'existir cap tipus de contacte físic entre els jugadors. Bloquejos o càrregues no són permesos i són accions considerades falta.

8- Falta -- Quan un jugador realitza una acció considerada falta qualsevol dels jugadors que estiguin al camp pot parar el joc demanant "falta". Si la falta és acceptada és comença a jugar al punt a on s'ha comès, si no, és torna a la jugada anterior abans de que es cometés la suposada falta.

9- Autoarbitratge -- Cada jugador és responsable de complir i fer complir les normes dins del terreny de joc. Els jugadors implicats en una falta la resolen a través del diàleg i buscant el mutu acord.

10- Esperit del joc -- L'Ultimate promou la competitivitat i el joc net. Es fomenta el joc competitiu però mai en detriment del respecte o la integritat entre jugadors.
© 2011 Associació Ultimate Girona